Turnul Luminii, cea mai înaltă clădire din Africa

De: Carmen Ulian / 09.01.2015, 13:30
Turnul Luminii, cea mai înaltă clădire din Africa
Investitorul Binladen din Arabia Saudită construiește în Maroc cea mai înaltă clădire de pe continentul african.

Construcția se va ridica în Casablanca, unul dintre cele mai emancipate orașe marocane, și va avea 540 metri înălțime, câte 10 metri pentru fiecare țară din Africa. Clădirea se va numi Turnul Luminii.

Costurile de realizare sunt estimate la 1 miliard de dolari, iar compania care se va ocupa de lucrări aparține omului de afaceri din Arabia Saudită Sheikh Tarek Binladen.

Acesta va fi cel mai înalt turn al Africii. A fost ales Marocul pentru că este o poartă de deschidere spre Africa și Europa.

În prezent, cea mai înaltă construcție din Casablanca măsoară 210 metri înălțime – Moscheea Hassan II, finalizată în 1993. Are 60 de etaje și este a șaptea cea mai înaltă moschee din lume.

turn

Construcția a primit deocamdată denumirea de Turnul Al Noor sau Turnul Luminii, dar se așteaptă ca în cele din urmă se fie denumită după Regele Mohammed VI.

Iluminarea va fi una naturală datorită unui atrium de 100 metri și are o fațadă cu model ce face referire la cele 1.000 de limbi din Africa.

Construcția se va realiza pe un teren de 25 de hectare și va include un hotel de șapte stele, un restaurant, spații de afaceri, un spa imens cu centru de tratament și un mall.

Dezvoltatorul a declarat că s-au arătat interesați de construirea unor clădiri și oameni de afaceri din Anglia, Rusia, Suedia și Elveția.

Lucrările la Turnul Luminii vor fi finalizate în iunie 2018.

Cea mai înaltă clădire din Africa rămâne Centrul Carlton din Johannesburg – 222,5 metri, iar pe locul al doilea clădirea rezidențială Ponte City – 173 metri.