Turtă cu ceapă verde. O reţetă din China adaptată la gusturile româneşti

De: Alexandra Necsoiu / 08.05.2017, 14:30
Turtă cu ceapă verde. O reţetă din China adaptată la gusturile româneşti
Turta cu ceapă verde prăjită în tigaie sau pe plită este o reţetă chinezească folosită şi în România, în ultimii ani. Preparată în special primăvara, cand apare ceapa verde, reţeta poate fi folosită ca o gustare sănătoasă sau pentru a înlocui pâinea.

Pentru 6 turte se folosesc următoarele ingrediente:

400 g faină tip 650

1 ceaşcă ulei de măsline

1 ou

2 fire ceapă verde

200 ml apă călduţă

Sare

Seminţe de coriandru proaspăt măcinat (optional)

Mod de preparare:

Prepararea aluatului se face simplu ca pentru aluatul de tăiţei: se adaugă oul batut peste făină şi se amestecă bine. Apoi se adaugă sarea, apa calduta si se amestecă până când compoziţia este omogenă şi usor lipicioasă. Se frământă bine până se formează o bila de aluat. Se împarte aluatul în 6 bucăţi, se aşează într-un vas mic, se adaugă uleiul peste aluat şi se lasă la rece pentru aproximativ 24 ore. A doua zi, se modelează turtele, astfel: Se întinde fiecare bucată de aluat cu mâinile pe un blat de lucru, se presară ceapa verde tocată şi coriandru. Fiecare bucată de aluat umplută se rulează sub formă de clătită şi se aranjează în forma unui melc sau spirale (cuib). Fiecare turtă se prăjeşte în tigaie, în ulei sau pe plită, fără ulei, câte 3 minute pe fiecare parte.

Mod de servire: Turtele se pot servi calde sau reci, alături de felurile de mâncare preferate

Secretele Bucătarului :Este bine ca aluatul să se odihnească la rece 24 de ore, pentru a fi mai elastic şi mai uşor de modelat. Este o reţetă de post, primită de la bistro-ul la Peter’s Kitchen