Tutunul va ucide un miliard de fumatori în cursul acestui secol

Apropo.ro / 13.07.2006, 15:13
Tutunul va ucide un miliard de fumatori în cursul acestui secol
Tabagismul este o boala care va ucide în cursul secolului 21 aproximativ un miliard de fumatori, daca tendința remarcata de specialiști se menține, este concluzia a doua studii publicate de American Cancer Society, transmite AFP. Consumul de tutun a ucis aproximativ

Tabagismul este o boala care va ucide în cursul secolului 21 aproximativ un miliard de fumatori, daca tendința remarcata de specialiști se menține, este concluzia a doua studii publicate de American Cancer Society, transmite AFP.

Consumul de tutun a ucis aproximativ o suta de milioane de fumatori pe parcursul secolului 20. În prezent, se estimeaza ca în lume exista un miliard de barbați și 250 de milioane de femei care fumeaza, jumatate dintre aceștia provenind din țarile în curs de dezvoltare.

În cazul în care consumul de țigari se reduce la jumatate se poate evita decesul a aproximativ 300 de milioane de fumatori în decursul urmatorilor 50 de ani, indica American Cancer Society, care remarca faptul ca tutunul este singurul produs de consum care a provocat moartea a mai mult de jumatate dintre utilizatorii sai regulați.

În ciuda masurilor de interzicere a fumatului în locurile publice și a publicitații realizate în numeroase țari, numarul de fumatori, ca și cel al cazurilor de deces din cauza tabagismului, continua sa creasca, mai ales în țarile în curs de dezvoltare, a indicat asociația americana.

Mediafax