TV5MONDE difuzează filmul „O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie

De: Dragos Tanase / 29.11.2014, 16:00
Lungmetrajul "O vară de neuitat / Un été inoubliable", în regia lui Lucian Pintilie, va fi difuzat de canalul francofon TV5MONDE duminica aceasta (30 noiembrie), în prime-time, de la ora 22.00 (ora României).

Cu o distribuție de excepție – Kristin Scott-Thomas (Marie-Thérèse von Debretsy), Claudiu Bleonț (căpitanul Dimitriu), Olga Tudorache (Doamna Vorvoreanu), George Constantin (generalul comandant Tchilibia), Marcel Iureș (generalul Ipsilanti) – O vară de neuitat / Un été inoubliable  este o producție România-Franța, din 1994 și a făcut parte din Selecția Oficială Cannes, 1994.

Povestea filmului se întâmplă în România anilor 1920. Marie-Thérèse von Debretsy, o femeie extrem de frumoasă, soția căpitanului Dimitriu, din Armata Română, refuză avansurile generalului Ipsilanti. În consecință, familia ei este trimisă într-o garnizoană izolată, de cealaltă parte a Dunării, în Dobrogea.

Pentru a răzbuna uciderea unor grăniceri români de către bandiții macedoneni, căpitanul Dumitriu primește ordin să împuște săteni bulgari nevinovați. Între soția sa și prizonieri se naște o legătură emoțională foarte puternică. Căpitanul Dimitriu refuză să îndeplinească ordinul…
 
VEZI trailer-ul și prezentarea filmului pe site-ul TV5MONDE!

România, țara cu cea mai mare audiență TV5MONDE din Europa

TV5MONDE are mai mult de 2,9 milioane de telespectatori români pe săptămână* – făcând că România să fie astfel primul bazin de audiență în Europa (cu excepția Franței, Belgiei și Elveției, care au de asemenea alt program decât restul țărilor) și al treilea din lume. (*Audiență cumulată săptămânal, luând în considerare spectatori cu vârsta de peste 15 ani care au vizionat programul cel puțin 1 minut).


Site-ul în limba franceză, www.tv5monde.com, are peste 30.000 de accesări lunare din România. La începutul anului 2015, TV5MONDE ROMÂNIA va avea un site în limba română.

Prezent în România din 1990, cu subtitrare în limba română de la începutul anului 2008, canalul TV5MONDE se implică în proiecte culturale și educaționale importante, realizate prin colaborarea dintre Franța și România.