TVR, data in judecata de Universal Studios International

De: Tanase Dragos - Marian / 18.08.2011, 15:10
TVR, data in judecata de Universal Studios International
Universal Studios International (parte a companiei NBC Universal) a dat in judecata Societatea Romana de Televiziune (SRTv), cerand daune de 11 milioane de dolari de la TVR.

Procesul a fost intentat marti, la Curtea Superioara din Los Angeles, iar motivul il constituie nerespectarea contractului semnat si neplata licentelor pentru o serie de filme si seriale de televiziune. TVR a platit o suma mica de bani, in prima parte a acestui an, insa „nici macar pe departe” suficienta, sustin reprezentantii Universal Studios.

Societatea Romana de Televiziune a incheiat un contract pe o perioada de cinci ani si noua luni cu Universal Studios International pentru difuzarea in Romania si Republica Moldova a unor filme, precum „8 Mile”, „About a Boy” si „Do the Right Thing”, si a unor seriale TV, printre care se numara „30 Rock” si „Battlestar Galactica”.

NBC, o companie media de succes

NBC, o companie media de succes

NBC Universal, una dintre cele mai mari companii de media si divertisment din lume, concepe, produce si lanseaza pe piata divertisment, stiri si informatii pentru un public de nivel global. In plus, compania detine si opereaza mai multe canale de divertisment: Sci FI, 13th Street, Studio Universal, Universal Channel, brand-urile de canal international (in afara SUA) Hallmark Channels, Movies 24, Diva TV si participatia in compania cu capital mixt KidsCo