TVR Info se transformă în TVR News, un parteneriat SRTv-Euronews

De: Ana Obretin, Marian Andrei / 13.11.2012, 18:20
TVR Info se transformă în TVR News, un parteneriat SRTv-Euronews
Societatea Română de Televiziune (SRTv) a primit azi aprobarea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de a transforma TVR Info în TVR News, noul post urmând să emită din 15 noiembrie și să difuzeze în mare parte programe ale Euronews, dar și conținut produs de Televiziunea Română.

Claudiu Săftoiu, președinte-director general al Televiziunii Române, a spus azi în ședința CNA că televiziunea paneuropeană Euronews dorește „un parteneriat pe termen lung”, pe frecvența TVR Info, prin care telespectatorul român va putea să aibă acces la conținutul Euronews, în același timp cu programele realizate de Televiziunea Română.

Săftoiu a mai spus că acest parteneriat dintre SRTv și Euronews este o „oportunitate” și, dacă CNA își va da acceptul, testele pentru TVR News vor începe luni, la ora 19.00, iar postul va emite propriu-zis din 15 noiembrie.

În ceea ce privește grila de programe a TVR News, Claudiu Săftoiu a spus că, într-o primă etapă, TVR News va difuza 3% conținut nou, realizat de Departamentul Știri al Televiziunii Române (două jurnale de câte 15 minute, de la orele 16.00 și 16.30, de luni până vineri, care vor fi realizate în stilul Euronews), va retransmite produse informative de la TVR 1 (telematinalul, linia informativă de la 19.00 – 21.00 și emisiunea „Prim plan”), în restul timpului urmând să transmită programe ale Euronews. Din grila depusă la CNA, aproape 80% din programul TVR News va fi reprezentat de conținut preluat de la Euronews. În ceea ce privește programele sportive, acestea vor fi doar în limba română și vor cuprinde doar materiale pentru care Televiziunea Română deține drepturile.

Săftoiu a mai arătat că „în ceea ce privește partea de magazine și reportaje, conținutul Euronews va fi subtitrat, în timp ce jurnalele în direct vor fi transmise în limba engleză”.