Twitter, candidat serios la Premiul Nobel pentru pace

De: Marian Andrei / 07.07.2009, 14:58
Twitter, candidat serios la Premiul Nobel pentru pace
Serviciul de microblogging Twitter si creatorii sai ar trebui sa fie nominalizati la premiul Nobel pentru pace.

Intr-un editorial scris pentru Christian Science Monitor, Mark Pfeifle, fost consilier pe probleme de securitate in cadrul administratiei americane in perioada 2007-2009, a apreciat ca Twitter si creatorii sai ar trebui sa castige Premiul Nobel pentru pace pentru rolul pe care l-a avut in recentele revolte civile din Iran. El a sugerat ca reteaua de microblogging ar trebui sa primeasca premiul pentru promovarea "fraternitatii intre natiuni" si "sustinerea promovarii pacii".

Pfeifle a apreciat ca Twitter a fost extrem de util pentru aflarea de informatii despre criza din Iran dupa rezultatele contestate ale alegerilor prezidentiale care au avut loc luna trecuta. In momentele de varf, Twitter a transmis circa 220.000 de mesaje din Iran pe ora.

Premiul Nobel pentru pace a mai fost castigat de personalitati precum Maica Teresa, Martin Luther King Jr, Dalai Lama si fostul vicepresedinte american Al Gore, in 2007.

Castigatorii sunt selectati de Comitetului Nobel, numit de Parlamentul norvegian. Premiul este decernat anual la Oslo, in prezenta regelui, pe 10 decembrie, zi in care se comemoreaza decesul lui Alfred Nobel.