Twitter dă în judecată cinci spammeri majori

Apropo.ro / 06.04.2012, 11:00
Twitter dă în judecată cinci spammeri majori
Se pare că Twitter s-a săturat de spammeri și vrea să trimită un mesaj către aceștia, cu ajutorul organelor legii, dând în judecată cinci tool-uri web care fac viața ușoară spammer-ilor.

„Twitter are acum mai mult de 140 de milioane de useri activi și continuăm să creștem într-un ritm record”, au declarat reprezentanții Twitter într-un comunicat oficial.

„Pe măsură ce ne extindem, devenim o țintă din ce în ce mai atractivă pentru spammeri. Deși spam-ul este o porțiune foarte mică din conținutul existent pe Twitter, știm cât de deranjant poate fi.”

Cei dați în judecată sunt TweetAttacks (tweetattacks.com), TweetAdder (tweetadder.com), TweetBuddy (tweetbudy.com), James Lucero (justinlover.info) și Garland Harris (troption.com), care se pare că au încălcat șii regulamentele Twitter.

„A lua măsuri legale trimite un mesaj clar tuturor spammer-ilor în devenire ca există consecințe serioase și costisitoare în cazul în care sunt încălcate regulile site-ului prin acțiunile lor enervante și posibil malițioase” mai precizau oficialii Twitter, in comunicatul lor de presă.

Twitter nu este prima rețea socială care dă în judecată spammerii. La începutul acestui an, Facebook a lansat două procese împotriva „clickjacker-ilor” care munceau să promoveze spam-urile pe rețeaua de socializare.

În 2009, Google a luptat împotriva schemelor „Google money” și în 2010 a avut ca target farmaciile care ofereau rețete online.