Twitter este oficial „fenomenul anului”!

Apropo.ro / 07.05.2009, 16:19
Twitter este oficial
Twitter a castigat Webby Awards 2009, Oscarurile excelentei pe net, la categoria "fenomenul anului".

Peste 10.000 de site-uri web din 60 de tari au candidat anul acesta in cadrul celor 67 de categorii ale Webby Awards 2009.

Daca nu Twitter, atunci cine isi putea adjudeca prestigiosul  Webby Award 2009 (un fel de Oscar al net-ului), la categoria "Breakout of the Year" (Fenomenul anului)?!

Infiintata in 2006, platforma de microblogging numara deja peste 6 milioane de utilizatori si poate fi considerata cu adevarat “pe val”, mentinandu-si trendul ascendent; asta in pofida unui studiu recent, conform caruia un procent de 60% dintre utilizatori se plictiseste de “twitterit” dupa doar cateva saptamani de la inregistrare.

Incepand din 1996, premiile sunt acordate de International Academy of Digital Arts and Sciences din New York, iar din juriu fac parte 550 experti si “creativi” din lumea digitala, alaturi de personalitati din show-biz, muzica, economie si jurnalism; printre ei, Matt Groening, creatorul "The Simpsons", Richard Branson, fondatorul Virgin, David Bowie si “parintele internetului”, Vint Cerf.

Din noianul de proiecte jurnalistice de pe web, la editia din acest an a Webby Awards au triumfat site-urile marilor publicatii americane si britanice: New York Times a castigat la categoria “cele mai bune articole online” si “Best Practice”, in timp ce Guardian al britanicilor a  fost considerat “cel mai bun cotidian online”.

De asemenea, pagina web a Bbc-ului si-a adjudecat un Webby ca “cel mai bun site de informatii”, alte premii fiind atribuite saptamanalului Economist, site-ului de stiri Huffington Post.

Boston Globe
(The Big Picture) si New York Times au cucerit cate un premiu si pentru “cea mai buna fotografie online”.

Premiul pentru “Cel mai bun blog politic” a fost castigat de “Democracy in America”, blogul saptamanalului Economist, iar The Onion a primit un Webby pentru “cel mai bun site umoristic”. Cea mai buna pagina personala de web a fost considerata cea a lui Joshua Budich, pentru deosebita colectie a acestuia de Razboiul Stelelor.

Ceremonia de premiere a Webby Awards 2009 va avea loc in data de 8 iunie, la New York.

Â