Twitter va vinde date despre utilizatori companiilor interesate

De: Marian Andrei / 02.03.2012, 17:00
Twitter va vinde date despre utilizatori companiilor interesate
Twitter a anunțat că datele utilizatorilor serviciului vor fi puse la dispoziția clienților dispuși să plătească pentru acestea.

Vânzarea datelor va fi făcută prin intermediul a două companii licențiate de Twitter pentru a analiza toate postările, inclusiv cele arhivate, și de a extrage informațiile principale despre utilizatori, precum locația.

Nu este pentru prima dată când informațiile legate de utilizatori sunt puse la dispoziția cuiva interesat, în 2010 Twitter acceptând să ofere Bibliotecii Congresului din SUA acces la toate postările utilizatorilor.

Experții în protejarea confidențialității și-au exprimat îngrijorarea privind transferul informațiilor despre utilizatori către diverse companii: „Odată cu dezvoltarea Twitter și a socializării online, problema va deveni tot mai mare. Companiile online știu din ce în ce mai mult ce site-uri accesăm, ce reclame ne interesează și ce cumpărăm. De asemenea, află la ce ne gândim, iar asta este înfricoșător„, a afirmat Graham Cluley, consultant la compania de securitate IT Sophos.