Ucraina: Curtea Suprema interzice publicarea rezultatelor alegerilor

Apropo.ro / 25.11.2004, 21:24
Ucraina: Curtea Suprema interzice publicarea rezultatelor alegerilor
Ca urmare a contestatiei depuse de opozitie, Curtea Suprema de la Kiev a interzis, joi, publicarea oficiala, in presa, a rezultatelor scrutinului prezidential de la 21 noiembrie, a anunțat agenția Interfax, citata de AFP. Instanța va începe examinarea

Ca urmare a contestatiei depuse de opozitie, Curtea Suprema de la Kiev a interzis, joi, publicarea oficiala, in presa, a rezultatelor scrutinului prezidential de la 21 noiembrie, a anunțat agenția Interfax, citata de AFP.

Instanța va începe examinarea contestației opoziției luni dimineața. „Pîna ce nu vom examina apelul opoziției și nu vom adopta o decizie în legatura cu el, rezultatele nu vor fi publicate și nici validate”, a declarat un purtator de cuvînt al curții Supreme, Liana Șliapoșnikova.

„Sîntem pe calea cea buna”, a declarat, la aflarea vestii, candidatul opoziției ucrainene, Viktor Iușcenko, in fata a 100.000 de simpatizanți reuniți în Piața Independenței din Kiev.

Seful campaniei electorale a lui Viktor Ianukovici, Serhi Tihipko, s-a aratat insa nemultumit insa de hotarare: „Nu vad nici o justificare. Alegerile au avut loc. Comisia Electorala a recunoscut și publicat rezultatele definitive. Nimeni, nici macar Curtea Suprema, nu are dreptul sa le anuleze”, a spus el.