Ucraina denunță încălcarea spațiului aerian de către Rusia

Redacția / 01.03.2014, 11:30
Ucraina denunță încălcarea spațiului aerian de către Rusia
Ucraina a denunțat încălcarea spațiului aerian de către Rusia, cerând revenirea imediată a elicopterelor ruse la baze, conform unui comunicat al Ministerului ucrainean de Externe.

Peste 2.000 de militari ruși au fost transportați pe calea aerului la Simferopol, în sudul Ucrainei, unde staționează flota rusă la Marea Neagră, a declarat un oficial de rang înalt ucrainean.

Președintele ucrainean interimar, Oleksandr Turcinov, a denunțat o „agresiune” rusă și a cerut Moscovei să-și retragă trupele.

Rusia a mobilizat „câteva sute de militari” în Peninsula ucraineană Crimeea, a afirmat vineri un oficial american din cadrul Apărării, potrivit căruia Statele Unite nu intenționează în acest moment să riposteze. „Se pare că ei au mobilizat câteva sute de militari”, a declarat pentru AFP acest oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. „Evaluăm situația”, a precizat el.

Președintele ucrainean interimar, Oleksandr Turcinov, a denunțat vineri o „agresiune” rusă și a cerut Moscovei să-și retragă trupele. Potrivit reprezentantului său în Crimeea, Serghei Kunițân, 2.000 de militari ruși au sosit pe un aeroport militar în apropiere de Simferopol, capitala Republicii Autonome Crimeea.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!