Ucraina: Kucima propune negocieri, manifestatiile continua

Apropo.ro / 24.11.2004, 12:07
Ucraina: Kucima propune negocieri, manifestatiile continua
Președintele ucrainean Leonid Kucima a propus opoziției, marți seara, organizarea de negocieri, pentru a încerca sa puna capat crizei determinate de controversatele alegeri prezidențiale de duminica, transmit BBC și AFP. Într-un comunicat citit la televiziunea

Președintele ucrainean Leonid Kucima a propus opoziției, marți seara, organizarea de negocieri, pentru a încerca sa puna capat crizei determinate de controversatele alegeri prezidențiale de duminica, transmit BBC și AFP.

Într-un comunicat citit la televiziunea naționala în pauza unui meci de fotbal, Kucima le-a cerut liderilor politici sa discute cu calm o ieșire din criza pentru a evita pericolul divizarii Ucrainei.

Deputata Iulia Timoșenko, unul dintre cei mai activi critici la adresa autoritaților, a anuntat ca reprezentanții lui Iuscenko ar vrea sa organizeze negocieri cu Kucima miercuri.

În timp ce președintele înca în funcție iși citea mesajul, mii de susținatori ai candidatului opoziției se aflau în jurul palatului prezidențial din Kiev, strigând „vom învinge” și agitând stegulețe portocalii. Ei au instalat circa 20 de corturi în fața președinției ucrainene, mai multe sute de persoane ramînînd în centrul Kievului, în noaptea de marți spre miercuri.

Manifestațiile de susținere a lui Victor Iușcenko s-au extins și in Polonia. La Cracovia și Varșovia, mii de studenți ucraineni au demonstrat, marți, în favoarea candidatului opoziției la alegerile prezidențiale din Ucraina.