Ucraina, „nevoită” să redevină putere nucleară

De: Marian Andrei / 11.03.2014, 15:30
Ucraina,
Ucraina ar putea să se doteze cu arme nucleare, dacă Statele Unite și celelalte mari puteri nu vor putea pune în aplicare pactul care le obligă să asigure revenirea Crimeei la statutul ei, a declarat un parlamentar ucrainean.

Pavlo Rizanenko a declarat că Statele Unite, Marea Britanie și Rusia au semnat un pact „pentru asigurarea integrității teritoriale a Ucrainei”, solicitând, în schimb, renunțarea la arsenalul nuclear moștenit de fosta Uniune Sovietică după declararea independenței.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

„Am renunțat la acele arme datorită acelei înțelegeri”, a spuz Rizanenko, membru al partidului condus de Vitali Klitschko. „În acest moment, sentimentul ucrainenilor este că țara a făcut o mare greșeală”.

Pactul a fost semnat după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, noua națiune independentă a Ucrainei fiind în acel moment a treia mare putere nucleară din lume.

„În viitor, indiferent de rezolvarea situației din Crimeea, avem nevoie de o Ucraină puternică. Dacă ai armament nuclear, ești ferit de invazii”, a conchis Rizanenko.