Ucraina: opozitia a contestat rezultatul alegerilor la Curtea Suprema

Apropo.ro / 25.11.2004, 18:56
Ucraina: opozitia a contestat rezultatul alegerilor la Curtea Suprema
Opoziția ucraineana a contestat la Curtea Suprema, joi, rezultatul alegerilor prezidențiale de duminica, cîștigate de premierul Viktor Ianukovici, a anunțat Iuri Kliucikovski, un reprezentant al lui Viktor Iușcenko, citat de agenția Interfax,

Opoziția ucraineana a contestat la Curtea Suprema, joi, rezultatul alegerilor prezidențiale de duminica, cîștigate de premierul Viktor Ianukovici, a anunțat Iuri Kliucikovski, un reprezentant al lui Viktor Iușcenko, citat de agenția Interfax, relateaza AFP.

Conform BBC, Curtea Suprema nu poate anula anunțul Comisiei Electorale Centrale care l-a declarat învingator premierul Ianukovici, dar poate invalida rezultatele din unele regiuni, fapt ce ar opri procesul electoral.

Oleh Haiduk, adjunct al ministrului ucrainean al Economiei și Integrarii Europene, a demisionat, joi, în semn de solidaritate cu zecile de mii de ucraineni care protesteaza fața de rezultatele alegerilor prezidențiale. El a spus ca nu poate ramâne în guvern în condițiile în care rezultatul alegerilor nu este recunoscut de nici ‘o țara civilizata’.