Ucraina renunta la ora de iarna

Apropo.ro / 21.09.2011, 11:25
Ucraina renunta la ora de iarna
Parlamentul ucrainean a decis sa renunte la ora de iarna, pastrand-o pe cea de vara, din ratiuni de sanatate a populatiei si economisire a energiei.

Parlamentul din Ucraina a adoptat o rezolutie prin care renunta la schimbarea orei in cea de iarna (GMT+3), din ratiuni de sanatate a populatiei si economisire a energiei.

Medicii sustin ca numarul persoanelor cu probleme cardio-vasculare creste cu pana la 60% in prima saptamana dupa schimbarea orei in cea de iarna, iar numarul celor care apeleaza la pediatri se tripleaza.

ceas

Schimbarea orei in fiecare toamna si primavara a fost introdusa dupa criza petroliera din 1937, pentru a se face economie de energie.

Rusia este o alta tara care a renuntat la ora de iarna (GMT+4), in luna februarie a acestui an. Presedintele Dmitri Medvedev considera ca masura luata va elimina stresul si bolile provocate de schimbarea orei.

„Aveam obiceiul schimbarii orelor primavara si toamna si ne plangeam de acest lucru. De fapt, se destabilizeaza ritmul biologic al omului, este deranjant”, a subliniat Medvedev.