Ucraina va semna din nou acordul privind tranzitul gazelor

Apropo.ro / 12.01.2009, 09:35
Ucraina va semna din nou acordul privind tranzitul gazelor
Ucraina va semna din nou acordul cu UE privind tranzitul gazelor naturale, de aceasta data fara adnotari.

Dupa ce Rusia a anuntat ca suspenda intelegerea cu UE de reluare a livrarilor de gaz sub control european, Ucraina a aratat ca va semna din nou acordul pentru supravegherea tranzitului de gaz rusesc catre Europa pe teritoriul sau, de aceasta data fara adaugirile contestate de Moscova.

Dupa discutia cu premierul rus Vladimir Putin, "presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso i-a telefonat premierului ucrainean Iulia Timosenko si a obtinut ca aceasta sa separe cele doua documente si ca declaratia ucraineana (contestata de Moscova) sa fie distincta de acord, care va trebui semnat din nou", a declarat purtatorul de cuvant Ferran Tarradellas, citat de AFP.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a telefonat premierului rus Vladimir Putin duminica seara. Potrivit agentiilor ruse de presa, Putin i-a spus lui Barroso ca adaugirile Ucrainei sunt "inadmisibile" si ar fi propus o reuniune pentru luni la Bruxelles, intre oficiali rusi si europeni, pentru a gasi o solutie la criza.