Ucrainencele „nu o mai dau” rușilor

De: Marian Andrei / 25.03.2014, 16:30
Ucrainencele
În timp ce comunitatea internațională caută modalități de a sancționa Rusia pentru anexarea Crimeei, femeile din Ucraina au luat deja măsuri.

Mai multe ucrainence au considerat că modul în care pot protesta este institurea unui embargou sexual asupra rușilor.

Mai mult, săptămâna trecută ele au creat o pagină de Facebook, „Nu o da rușilor”, în care invită femeile care se alătură acestui protest să posteze o poză cu ele îmbrăcate în tricoul special conceput și ce semnificație are acest lucru pentru ele.

„Toate eroinele care acceptă să se fotografieze îmbrăcate cu acest tricou au, fiecare, ceva deosebit în minte. Nu lăsați rușilor Crimeea, interziceți Rusiei să se atingă de țara voastră, etc. Sexul, chiar dacă acest lucru nu este distractiv, este unul dintre lucrurile la care se gândesc unele dintre aceste femei”. 

Totuși, nu toate comentariile sunt favorabile mișcării. De la „vulgar și priimitiv” și până la comentarii elaborate asupra feminismului acestei mișcări: „Nu vi se pare ciudat că este considerat greșit să vezi femeile ca un obiect sexual dar, în același timp, femeile să folosească constant sexul ca monedă de schimb?”.