„UDMR a avut un «comportament de moravuri usoare»”

Apropo.ro / 14.12.2008, 13:47
Comportamentul "de moravuri usoare" al UDMR a stricat imaginea comunitatii maghiare, a declarat liderul PCM

Presedintele Partidului Civic Maghiar  (PCM), Szasz Jeno, a afirmat ca UDMR a prejudiciat grav imaginea comunitatii maghiare din Romania si a adresat romanilor rugamintea de a nu judeca populatia maghiara dupa atitudinea liderilor Uniunii.

"In urma cu cativa ani, maghiarii au trimis la guvernare o «domnisoara» (UDMR – n.r.) frumoasa, neintinata. Din pacate, de-a lungul anilor, s-a dus cand cu un barbat, cand cu altul, si acum a ajuns pe dinafara. Cetateanul maghiar simplu este deranjat de comportamentul de moravuri usoare al UDMR, care i-a stricat imaginea. Declaratiile liderilor Uniunii, potrivit carora UDMR a cucerit secuimea, nu sunt reale. Prezenta la vot a electoratului maghiar a fost de aproximativ o treime, ceea ce inseamna ca din patru maghiari trei nu au mai votat pentru UDMR", a precizat presedintele PCM.

In opinia lui Szasz, de abia de acum incolo reprezentantii Uniunii vor putea sa se ocupe in mod real de rezolvarea problemelor comunitatii pe care o reprezinta, in conditiile in care, daca nu va obtine rezultate vizibile, Uniunea isi va pierde definitiv credibilitatea in fata alegatorilor.

Citeste declaratiile lui Szasz Jeno, la Mediafax.

 

Â