UE ar putea amenda Italia, din cauza crizei deseurilor

Apropo.ro / 16.01.2008, 09:55
UE ar putea amenda Italia, din cauza crizei deseurilor
Comisia Europeana ar putea amenda Italia din cauza crizei deseurilor din orasul Neapole, daca Guvernul nu va lua masuri rapide pentru a rezolva problema.

Comisia Europeana ar putea amenda Italia din cauza crizei deseurilor din orasul Neapole, daca Guvernul nu va lua masuri rapide pentru a rezolva problema, a declarat marti comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas, relateaza Reuters.

Actiunea de strangere a gunoaielor din orasul Neapole si din zonele periferice ale regiunii Campania a incetat in preajma Craciunului, cand capacitatea majoritatii gropilor de gunoi a fost declarata depasita. Drept urmare, aproximativ 110.000 de tone de gunoi s-au acumulat pe strazile orasului, generand violente sporadice.

Comisia a demarat o actiune in justitie impotriva autoritatilor italiene, in primavara lui 2007, pentru ca au incalcat o lege europeana privind colectarea si tratarea deseurilor.

"Comisia va exercita in continuare presiuni asupra Guvernului italian, pentru a rezolva aceasta criza, si este pregatita sa urmeze procedurile legale", a spus comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas. "Comisia, in calitate de garant al Tratatului (UE), va continua procedurile de penalizare a Italiei, demarate in iunie 2007, pentru incalcarea legislatiei comunitare privind depozitarea deseurilor", a mai spus Dimas in Parlamentul European, care va discuta aceste probleme cu partea italiana in cursul acestei luni. Europarlamentarii italieni il sustin pe Dimas in demersul sau.

Â