UE este speriata de simplificarea acordarii cetateniei

Apropo.ro / 18.04.2009, 11:41
UE este speriata de simplificarea acordarii cetateniei
Ministrul de Externe a fost "atentionat", la Bruxelles, pentru decizia de simplificare a cetateniei romane

Romania a fost admonestata, la Bruxelles, pentru decizia de simplificare a cetateniei romane. Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, aflat la Bruxelles pentru a dezbate pe marginea problemelor din Republica Moldova, a fost „atentionat” de vicepremierul ceh, Alexandr Vondra, a carui tara detine presedintia rotativa a Uniunii Europeana.

"Institutiile UE sunt infricosate de propunerea Romaniei de a da cetatenie pentru aproape 1 milion de moldoveni – proiect care ar putea afecta pozitia Romaniei in interiorul Uniunii”, scrie Eu Observer. Daca aceasta propunerea avanseaza si Republica Moldova va riposta prin a declara ilegala dubla cetatenie, Romania ar putea efectiv sa anexeze un sfert din populatia tarii vecine, intr-un scenariu descris de un oficial european drept „infricosator” in termeni de stabilitate regionala, mai scrie publicatia.

Alti oficiali europeni, insa, considera ca planul este o fanfaronada politica inaintea alegerilor prezidentiale din Romania si nu va ajunge niciodata la punerea in practica.

Citeste mai mult in Gandul.