UE nu recunoaste rezultatele alegerilor din Ucraina

Apropo.ro / 25.11.2004, 19:10
UE nu recunoaste rezultatele alegerilor din Ucraina
Rusia și UE au "o abordare diferita" în ceea ce privește criza din Ucraina, a anuntat premierul olandez Jan Peter Balkenende, a carui țara asigura președinția Uniunii Europene, transmite BBC. Balkenende a declarat, joi, în timpul summitului UE - Rusia de

Rusia și UE au „o abordare diferita” în ceea ce privește criza din Ucraina, a anuntat premierul olandez Jan Peter Balkenende, a carui țara asigura președinția Uniunii Europene, transmite BBC.

Balkenende a declarat, joi, în timpul summitului UE – Rusia de la Haga, ca organizația nu poate accepta rezultatul alegerilor prezidențiale din Ucraina, dar organizatia pe care o conduce și Rusia au convenit ca singura modalitate de a rezolva criza din Ucraina trebuie sa fie una pașnica.

Președintele rus, Vladimir Putin, vorbind la întâlnirea cu liderii Uniunii Europene la Haga, a apreciat insa ca rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina „sînt transparente” și ca Rusia „nu considera ca are dreptul sa intervina în procesul electoral” din aceasta țara. El l-a felicitat pe Ianukovici pentru victoria in alegeri anterior intalnirii cu liderii europeni.