UE va relua ajutorul financiar acordat Autoritatii Palestiniene

Apropo.ro / 13.06.2007, 09:06
UE va relua ajutorul financiar acordat Autoritatii Palestiniene
Uniunea Europeana îsi va relua ajutorul pentru Ministerul de Finante din teritoriile palestiniene, dupa un embargou de 15 luni impus Autoritatii Palestinienii conduse de gruparea Hamas, relateaza publicatia electronica EUObserver. Comisia Europeana a semnat un acord care

Uniunea Europeana îsi va relua ajutorul pentru Ministerul de Finante din teritoriile palestiniene, dupa un embargou de 15 luni impus Autoritatii Palestinienii conduse de gruparea Hamas, relateaza publicatia electronica EUObserver.

Comisia Europeana a semnat un acord care favorizeaza asistenta tehnica si instruire pentru oficialii din cadrul Ministerului palestinian de Finante, condus de Salam Fayyad, fost oficial în cadrul Bancii Mondiale.

„Prima etapa a UE va fi un proiect în valoare de patru milioane de euro pentru a ajuta Ministerul de Finante, în scopul de a se asigura ca banii vor fi cheltuiti în mod eficient si ca toate aceste cheltuieli sunt conforme cu cele mai înalte standarde internationale”, a anuntat Bruxelles-ul.

UE a suspendat ajutorul financiar acordat Autoritatii Palestiniene dupa ce Hamas, considerata de statele occidentale organizatie terorista, a câstigat alegerile, în martie 2006.

UE si-a exprimat însa la începutul acestui an dorinta de a coopera cu o serie de ministrii „fiabili” din cadrul Guvernului de uniune nationala, cum ar fi cel de Finante, Salam Fayyad.

Noul ajutor de patru milioane de euro va fi acordat înainte de iunie 2009.

Mediafax