UE vrea sa restrictioneze reclamele la jeepuri

Apropo.ro / 19.05.2008, 11:08
UE vrea sa restrictioneze reclamele la jeepuri
Pentru a incuraja clientii de masini sa renunte la autoturismele de mari dimensiuni, CE vrea sa reglementeze publicitatea la masinile care consuma mult combustibil.

Pentru a incuraja clientii de masini sa renunte la autoturismele de mari dimensiuni, Comisia Europeana va lansa, pana la finele acestei luni, spre dezbatere, un proiect prin care se doresc reglementarea si restrictionarea reclamelor la masini. Mai precis, potrivit publicatiei germane “Der Spiegel”, legiuitorul european doreste ca in reclamele la masini, fie ele in reviste, ziare, pe panouri sau spoturi tv sa fie subliniate grafic emisiile de CO2 si consumul la suta de kilometri.

Totodata, orice referire la sportivitatea masinii intr-o reclama va fi sanctionata. Prin aceste masuri, UE vrea sa “schimbe societatea”si “obiceiurile de consum si productie”.

Cu toate ca discutiile pe marginea acestui subiect de-abia au inceput, producatorii de masini, in special cei germani, si trusturile media se plang ca impactul financiar va fi major.