UEFA anunța ca România vrea sa organizeze Euro-2012

Apropo.ro / 04.02.2005, 11:11
UEFA anunța ca România vrea sa organizeze Euro-2012
UEFA a anunțat ca România se afla printre țarile care și-au aratat intenția de a-și depune candidatura în vederea organizarii turneului final al Campionatului European de fotbal din 2012. Forul fotbalistic european a anunțat ca Azerbaidjan, Grecia,

UEFA a anunțat ca România se afla printre țarile care și-au aratat intenția de a-și depune candidatura în vederea organizarii turneului final al Campionatului European de fotbal din 2012.

Forul fotbalistic european a anunțat ca Azerbaidjan, Grecia, Italia, România, Rusia și Turcia au informat UEFA ca doresc sa candideze singure, în timp ce Croația și Ungaria, respectiv, Polonia și Ucraina candideaza împreuna.

Candidatele trebuie sa depuna dosarele pentru organizarea Euro-2012 pîna pe 21 iulie 2005.

Comitetul Executiv al UEFA va face o prima selecție în luna noiembrie, cînd va reține doar trei candidate. Alegerea țarii organizatoare a Euro-2012 va avea loc în decembrie 2006.

„Vom oferi candidatelor tot materialul pentru a se pregati pentru prima faza de selecție. Candidatele vor trebui sa ofere UEFA garanțiile necesare și sa faca propriile propuneri. O decizie finala se va lua în 2006, ceea ce înseamna ca pregatirile pentru Euro2012 vor dura șase ani”, a afirmat directorul executiv în cadrul UEFA, Lars-Christer Olsson.

Mediafax