UEFA ar putea sanctiona Italia

Apropo.ro / 25.06.2004, 10:34
UEFA ar putea sanctiona Italia
Componenții selecționatei Italiei și conducerea Federației Italiene de Fotbal (FIGC) ar putea fi sancționați de UEFA, dupa declarațiile jucatorilor și oficialilor italieni referitoare la un posibil aranjament în meciul Danemarca-Suedia, scor 2-2, de la

Componenții selecționatei Italiei și conducerea Federației Italiene de Fotbal (FIGC) ar putea fi sancționați de UEFA, dupa declarațiile jucatorilor și oficialilor italieni referitoare la un posibil aranjament în meciul Danemarca-Suedia, scor 2-2, de la Euro-2004, informeaza „Marca”.

În urma rezultatului de egalitate dintre Danemarca și Suedia, din grupa C a Euro-2004, Italia a fost eliminata din competiție.

Dupa eliminarea Italiei, UEFA a anunțat ca nu s-a produs nici o neregularitate la meciul Danemarca-Suedia, însa purtatorul de cuvînt al forului european, Rob Faulkner, a precizat ca exista posibilitatea ca Italia sa fie sancționata pentru declarațiile conducerii și a jucatorilor.

Președintele FIGC, Franco Carraro, a afirmat ca nu exista nici o îndoiala ca „cele doua echipe au încercat sa ajunga la un rezultat de egalitate”. De asemenea, portarul Gianluigi Buffon a facut declarații dure referitoare la acest meci. „Cineva ar trebui sa se rușineze și nu sîntem noi aceia. Toți cei care vorbesc de fair-play și de valorile sportive ar trebui sa deschida ochii”, a precizat Buffon.

Mediafax