UEFA: Nu exista un conflict de interese în cazul lui Abramovici

Apropo.ro / 03.09.2004, 10:28
UEFA: Nu exista un conflict de interese în cazul lui Abramovici
UEFA a decis, joi, ca nu exista un conflict de interese în ceea ce-l privește pe patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, despre care se credea ca ar fi acționar majoritar la gruparea ȚSKA Moscova. "Nu avem motive sa credem ca Abramovici este acționar la ȚSKA

UEFA a decis, joi, ca nu exista un conflict de interese în ceea ce-l privește pe patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, despre care se credea ca ar fi acționar majoritar la gruparea ȚSKA Moscova.

„Nu avem motive sa credem ca Abramovici este acționar la ȚSKA Moscova”, a declarat un purtator de cuvînt al UEFA.

Potrivit site-ului uefa.com, verificarea legaturilor lui Abramovici cu clubul din Moscova de catre Comisia Juridica a forului european a reprezentat o procedura de rutina înaintea începerii fazei grupelor Ligii Campionilor. UEFA monitorizeaza situația tuturor cluburilor participante la competițiile europene.

Regulamentul UEFA interzice ca o persoana sa dețina pachetul majoritar de acțiuni la doua cluburi care participa în aceeași competiție. Totuși, regulamentul nu prevede o limitare a sumei cu care o persoana poate sponsoriza alta echipa.

Roman Abramovici este patronul clubului Chelsea, din vara anului trecut. În luna martie, ȚSKA Moscova a semnat un contract de sponsorizare cu societatea petroliera Sibneft, al carei fost proprietar este Abramovici, miliardarul rus fiind în prezent acționar majoritar la aceasta companie.

Chelsea face parte din grupa H a Ligii Campionilor, alaturi de ȚSKA Moscova, FC Porto și Paris Saint Germain.

Mediafax