UEFA va investiga marti incidentele de la Roma

Apropo.ro / 17.09.2004, 11:09
UEFA va investiga marti incidentele de la Roma
Comisia de Disciplina a UEFA va investiga, marți, incidentele petrecute la partida AS Roma-Dinamo Kiev din grupa B a Ligii Campionilor, întrerupta la pauza la scorul de 1-0 pentru oaspeți, dupa ce arbitrul suedez al întîlnirii, Anders Frisk, a fost lovit în cap de un obiect aruncat

Comisia de Disciplina a UEFA va investiga, marți, incidentele petrecute la partida AS Roma-Dinamo Kiev din grupa B a Ligii Campionilor, întrerupta la pauza la scorul de 1-0 pentru oaspeți, dupa ce arbitrul suedez al întîlnirii, Anders Frisk, a fost lovit în cap de un obiect aruncat din tribuna.

Într-un comunicat dat publicitații pe site-ul oficial al forului european se precizeaza ca arbitrul a decis întreruperea meciului deoarece nu mai putea continua, iar securitatea celorlalți oficiali nu putea fi garantata. „UEFA regreta incidentul care s-a petrecut pe «Stadio Olimpico» din Roma, cînd un proiectil aruncat din tribuna l-a lovit pe arbitrul Anders Frisk. Așteptam detaliile complete de la arbitru și de la delegatul UEFA (n.r. – președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu), dar este clar ca se vor lua masuri disciplinare împotriva gruparii AS Roma”, se arata în comunicatul UEFA.

Președintele Federației Ucrainene de Fotbal, Grigori Surkis, a declarat ca jucatorii echipei AS Roma sînt vinovați pentru incidentul produs în timpul meciului de miercuri, dintre formația italiana și Dinamo Kiev.

„Echipa Dinamo s-a aflat în avantaj. Rivalii lor italieni au fost cinici, impertinenți și au ignorat regulile fair-play-ului. Privind în ansamblu, putem spune ca vina aparține jucatorilor de la AS Roma”, a spus Surkis.

Partida respectiva a fost suspendata dupa ce arbitrul Anders Frisk a fost lovit la cap de un obiect aruncat din tribuna, la scorul de 1-0 pentru oaspeți. Cu puțin timp înainte de producerea incidentului, arbitrul suedez îl eliminase pe fundașul echipei AS Roma, Philippe Mexes, la doar cîteva secunde dupa ce fluierase finalul primei reprize. Mexes a primit cartonașul roșu pentru ca l-a lovit pe atacantul formației Dinamo Kiev, Maris Verpakovskis. Imediat dupa eliminare, arbitrul a fost lovit de un obiect aruncat din tribuna. Frisk a a avut nevoie de îngrijiri medicale, el avînd o rana la frunte. Observator UEFA la acest meci a fost președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Grigori Surkis considera ca nu ar fi corect fața de Dinamo Kiev ca UEFA sa decida rejucarea partidei. „Nu vreau sa fac preziceri în legatura cu ceea ce se va întîmpla în continuare, dar țin sa menționez ca, în limitele regulamentului, ar putea fi luata urmatoarea decizie: terenul echipei AS Roma sa fie suspendat și formația italiana sa piarda meciul la masa verde”, a spus Surkis.

Antrenorul echipei AS Roma, Rudi Voller, a declarat ca seara de miercuri a fost una foarte trista din punct de vedere sportiv. „Nu am vazut prea bine ceea ce s-a întîmplat pe teren. L-am vazut doar pe arbitru la vestiar, dupa incident. Nu știu ce ni se va întîmpla și tot ceea ce putem face este sa așteptam decizia UEFA”, a menționat Voller.

Comisia de Disciplina a UEFA va investiga, joi, incidentul de la partida AS Roma – Dinamo Kiev.

Potrivit site-ului oficial al UEFA, directorul de comunicare al forului fotbalistic european, William Gaillard, a precizat ca o decizie va fi luata în funcție de raportul observatorului delegat la meci. „Este prima data, dupa mulți ani, cînd un meci din cupele europene este suspendat în urma unui astfel de incident. Au mai existat uneori întreruperi de curent, dar aceasta situație este mult mai grava”, a afirmat Gaillard.

Mediafax