UEFA vrea 16 echipe in campionat

Apropo.ro / 28.06.2004, 09:42
UEFA vrea 16 echipe in campionat
UEFA intenționeaza sa ceara federațiilor și ligilor profesioniste de fotbal ale țarilor europene ca în campionatele lor interne sa evolueze cîte 16 echipe, informeaza cotidianul "As", în ediția sa electronica. Potrivit sursei citate, responsabilii UEFA au

UEFA intenționeaza sa ceara federațiilor și ligilor profesioniste de fotbal ale țarilor europene ca în campionatele lor interne sa evolueze cîte 16 echipe, informeaza cotidianul „As”, în ediția sa electronica.

Potrivit sursei citate, responsabilii UEFA au înțeles ca un sistem competițional cu 16 echipe ar fi mai bun pentru țarile europene mai ales dupa ce au vazut ca reprezentativele Spaniei, Italiei, Angliei, Germaniei și Franței au fost eliminate de la Euro-2004.

„Fotbaliștii care evolueaza în aceste țari au ajuns la Campionatul European foarte obosiți și de aceea au fost eliminați. În urma cu doi ani, la Cupa Mondiala, a existat aceeași problema. Este o lecție din care trebuie sa învațam”, scrie „As”, citînd surse din cadrul UEFA.

Jurnalul spaniol menționeaza ca UEFA nu poate obliga federațiile și ligile naționale sa treaca la un nou sistem, dar le poate constrînge sa faca acest lucru neinvitînd cluburile țarilor respective la competițiile pe care forul european le organizeaza.

În ultimele luni, președintele UEFA Lennart Johansson a insistat asupra necesitații limitarii numarului de partide din campionatele interne pentru a menține sanatatea fotbaliștilor.

În prezent, în primele ligi din Spania, Anglia și Franța evolueaza cîte 20 de formații, în timp ce sistemul competițional din Italia și Germania include 18 echipe.

Mediafax