Uite ce-avem noi aici, o friptură de arici!

De: Marian Andrei / 19.12.2013, 15:30
Uite ce-avem noi aici, o friptură de arici!
Un agricultor din Kazahstan intenționează să se implice în producția de carne de arici și, cel mai probabil în primăvară, va pune bazele fermei.

Serghei Bukushev este obsedat de afaceri exotice, potrivit presei, el încercând deja câteva afaceri, care nu au avut succes din cauza concurenței și a producătorilor europeni.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

De data aceasta, încă, agricultorul a decis să încerce ceva cu totul unic. „Vreau să creez un brand care nu există nicăieri. Orice încercare de a transfera la noi ceva neobișnuit, care deja este cunoscut în străinătate, este sortit eșecului . Acolo există tehnologie și tradiție și niciodată nu poți ajunge să le faci concurență. Este nevoie de a face ceva nou pe plan local”, a declarat Bukushev.

Ideea de a deschide apetitul lumii pentru gustul de carne de arici s-a născut după ce Serghei a fost ospătat de vânători familiarizați cu această delicatesă. El a apreciat că nimic nu este mai gustos decât un preparat din…arici.

Ca plan de afaceri, în primii ani, agricultorul are de gând să se ocupe exclusiv cu animale de reproducție.  În ceea ce privește piața de desfacere, el are în vedere „să atace” Franța, unde numărul gurmanzilor este unul semnificativ, iar aceștia nu se tem să încerce gusturi noi. 

Aricii sunt o sursă de hrană în multe culturi vechi. Aricii au fost consumați pe scară largă în Egiptul Antic și există mai multe rețete cu carne de arici datând de la sfârșitul Evului Mediu. În Orientul Mijlociu și în special în rândul beduinilor, carnea de arici este considerată medicament, și mult timp s-a crezut că vindecă reumatismul și artrita. O altă populație care este cunoscută în concepția populară ca fiind consumatoare de arici este cea romă.