Uite taxa, nu e taxa!

Apropo.ro / 24.06.2008, 17:41
Uite taxa, nu e taxa!
Comisiile din Senat au eliminat taxa auto si au cerut restituirea banilor, dar Biroul Permanent al Senatului a anulat votul din comisii.

Comisiile reunite de buget si de administratie ale Senatului au modificat, marti, OUG 50/2008, astfel incat se pastreaza eliminarea din Codul Fiscal a vechii taxe auto, elimina noua taxa de poluare, iar banii incasati de catre stat pana acum se restituie integral.

Pe baza unui amendament al  PDL , s-a propus modificarea articolului 11 al proiectului de lege, astfel incat taxa incasata in perioada 1 ianuarie 2007 – 30 iunie 2008 se restituie integral, pe baza normelor de calcul ale Ordonantei Guvernului. Initial, articolul 11 al Ordonantei Guvernului restituia partial vechea taxa de prima inmatriculare, prin diferenta fata de noua taxa de poluare.

Cele doua comisii au mai votat un alt amendament, propus de senatorul PC Marius Marinescu, care arata ca sumele incasate se vor restitui integral pana la data de 31 decembrie 2008 tuturor persoanelor care au platit aceasta taxa.

Biroul Permanent al Senatului a decis insa anularea votului dat in comisiile de buget si administratie in cursul diminetii.

"Biroul Permanent a decis ca numai Comisia de buget-finante sa dea vot pentru aprobarea legii privind Ordonanta nr. 50/2008, cu privire la taxa auto", a anuntat chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

Ce parere ai despre acest "ping-pong" cu banii si nervii nostri?

 

Citeste si:

Vesti bune pentru unii soferi

Vesti bune pentru unii soferi

Cei care au inmatriculat o masina in Romania in 2007 vor putea sa recupereze de la 1 iulie taxa auto, adica diferenta intre formula de calcul in vigoare si cea care va fi…
Taxa de poluare auto este oficiala!

Taxa de poluare auto este oficiala!

Guvernul a aprobat, azi, ordonanta de urgenta prin care este introdusa taxa de poluare auto, aceasta urmand sa inlocuiasca taxa de prima inmatriculare aflata in vigoare.
Noua taxa auto deschide usa importurilor de second hand

Noua taxa auto deschide usa importurilor de second hand

Noua taxa de mediu, care o va inlocui pe cea de prima inmatriculare la 1 iulie, deschide usa spre importuri masive de masini second hand si nu stimuleaza achizitia de aut…
CE a acceptat noua propunere de taxa auto

CE a acceptat noua propunere de taxa auto

Comisia Europeana a acceptat principiile ultimei formule de calcul a taxei auto propusa de Guvern, in care emisiile CO2 sunt luate in considerare la taxarea masinilor Eur…

Bancul zilei

Clipul zilei

Benzina pentru programatori Cum dai alarma in caz de jaf
Intr-o benzinarie, un programator se uita derutat la pompe si murmura:… Cuvinte cheie: hot la banca buton de alarma excitare
Citeste acum bancurile zilei Vezi cele mai tari clipuri de azi
Ai un banc bun – Trimite-l acum Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza