Uleiul de masline ar putea avea proprietați antinevralgice

Apropo.ro / 02.09.2005, 11:24
Uleiul de masline ar putea avea proprietați antinevralgice
Pe lânga calitațile nutritive care îi sunt deja recunoscute, uleiul de masline conține și un element antiinflamator, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, relateaza AFP. Elementul la care face referire studiul se numește "oleocantal". În cazul unei

Pe lânga calitațile nutritive care îi sunt deja recunoscute, uleiul de masline conține și un element antiinflamator, potrivit unui studiu publicat în revista Nature, relateaza AFP.

Elementul la care face referire studiul se numește „oleocantal”. În cazul unei concentrații mari, aceasta substanța este iritanta pentru gât.

Cu toate acestea, substanța inhiba manifestarea durerii în același fel ca și ibuprofenul, deși are o compoziție chimica diferita, potrivit lui Paul Bresling și echipei sale de la Monell Chemical Senses Center din Philadelphia.

Cercetatorii au stabilit ca o doza zilnica de 50 de grame de ulei de masline proaspat este echivalenta cu aproape 10% din doza de ibuprofen recomandata pentru calmarea durerii la adulți.

Chiar daca nu vindeca migrenele, consumul regulat de ulei de masline poate conferi avantaje pe termen lung, cum ar fi reducerea riscului apariției anumitor tipuri de cancer. Aceasta descoperirear putea explica meritele generale atribuite regimului culinar mediteranean, bogat în ulei de masline.

Mediafax