Uleiul de masline poate reduce riscurile de apariție a cancerului

Apropo.ro / 03.01.2007, 09:48
Uleiul de masline poate reduce riscurile de apariție a cancerului
O cantitate de patru linguri de ulei de masline consumata zilnic poate reduce riscurile de apariție a cancerului, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori danezi, informeaza dailymail.co.uk. Studiul, la care au participat 182 de


O cantitate de patru linguri de ulei de masline consumata zilnic poate reduce riscurile de apariție a cancerului, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori danezi, informeaza dailymail.co.uk.

Studiul, la care au participat 182 de barbați europeni, a scos la iveala faptul ca o dieta bogata în ulei de masline poate reduce nivelul de substanțe cancerigene din sânge.

Cercetatorii de la Spitalul universitar din Copenhaga au declarat ca astfel se explica numarul mare de cazuri de cancer aparute în nordul Europei fața de sud, unde uleiul de masline face parte din dieta alimentara curenta.

Voluntarilor li s-a masurat nivelul de 8-oxodG, o substanța prezenta în urina barbaților care indica procentul de deteriorare a celulelor. Dupa o perioada de doua saptamâni în care participanții la studiu au consumat zilnic o cantitate de 25 de mililitri de ulei de masline s-a remarcat o scadere a riscurilor de apariție a cancerului cu 13%.

Henrik E Poulsen, coordonator al studiului, a indicat ca nu s-a remarcat o diferența între uleiul de masline rafinat și cel presat la rece.

O dieta bogata în ulei de masline, fructe, legume și carbohidrați poate contribui la marirea speranței de viața, așa cum au demonstrat-o studii anterioare.

Mediafax