Uleiul de rapiță te scapă de grăsimea de pe abdomen

De: Carmen Ulian / 28.01.2015, 09:00
Uleiul de rapiță te scapă de grăsimea de pe abdomen
Specialiștii americani și canadieni susțin că uleiul de rapiță de poate ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen, dar și de problemele dermatologice.

Uleiul de rapiță are multiple beneficii asupra organismului uman. Folosit în prepararea alimentelor, uleiul de rapiță te ajută să scapi de țesutul adipos de pe abdomen.

Specialiștii spun că două lingurițe de ulei de rapiță pe zi acoperă necesarul zilnic de Omega 3, iar astfel scade riscul de a face diabet și de a ne îngrăsa.

Uleiul de rapiță mai conține și Omega 6, care la fel ca Omega 3, reglează nivelul zahărului din sânge, ceea ce duce la reducerea poftei de mâncare.

Uleiul de rapiță constituie o excelentă sursă de grăsimi monosaturate, acid oleic, acid linoleic, acizi saturați.

Pentru problemele dermatologice, uleiul de rapiță este indicat în arsuri ușoare, abcese, furunculi, ulcer varicos, este un bun antioxidant și protejează pielea de radicalii liberi.

Uleiul de rapiță conține acidul alfalinoleic care ajută la reducerea hipertensiunii și la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere și diminuând astfel, riscul apariției unor boli cardiovasculare.

În băile de seară se recomandă să se adauge, în apa caldă, puțin ulei de rapiță. După câteva băi de acest fel se va vedea că pielea se tonifică și organismul este plin de energie.