Ultim omagiu pentru Florian Pittis

Apropo.ro / 07.08.2007, 11:42
Ultim omagiu pentru Florian Pittis
Zeci de cunoscuți și prieteni, printre care Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Virgil Ianțu și Peter Imre, i-au adus ieri un ultim omagiu lui Florian Pittiș, care a fost depus în foaierul Sălii Izvor de la Bulandra - teatrul de care se leagă marile succese ale


Zeci de cunoscuți și prieteni, printre care Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Virgil Ianțu și Peter Imre, i-au adus ieri un ultim omagiu lui Florian Pittiș, care a fost depus în foaierul Sălii Izvor de la Bulandra – teatrul de care se leagă marile succese ale actorului. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus în jurul orei 12.10. În decurs de o oră, câteva zeci de oameni se adunaseră deja pentru a-și lua rămas-bun. Admiratorii lui Florian Pittiș au depus flori lângă sicriul care până astazi la prânz va rămâne în foaierul Sălii Izvor.

Au venit să-i aducă un ultim omagiu colegi de la Radio3net, precum și președintele-director general al Societății Române de Radiodifuziune, Maria Țoghină, care a anunțat că acest post de radio va purta numele lui Florian Pittiș.

Soția lui Florian Pittiș, care a fost alături de acesta în permanență, în perioada grea de final, s-a aflat, de asemenea, la Teatrul Bulandra.

La dorința familiei, presa nu are acces decât până la intrarea în foaier. Și în ultimele zile, când Florian Pittiș a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni, familia a cerut să-i fie respectată intimitatea. Medicii au prezentat, duminică, o declarație scrisă de Florian Pittiș pe 2 august, prin care cerea personalului medical ca în afara familiei sale să nu fie comunicate niciunei persoane, inclusiv presei, informații sau detalii privind suferința sa.

Florian Pittiș a murit duminică, la Institutul Oncologic Fundeni. Avea 63 de ani și suferea de peste un an de cancer la prostată. Actor, interpret de folk, om de radio și televiziune, a colaborat cu regizori ca Liviu Ciulei și Alexandru Tocilescu și a regizat el însuși spectacole. Se numără printre fondatorii trupei Pasărea Colibri și a condus posturile Radio România Tineret și Radio3Net. Florian Pittiș va fi înmormântat astazi după-amiază, la Cimitirul Bellu.

Mediafax

Tags: