Ultima eliminare din echipa albastră, motiv de tensiune între chefi

Apropo.ro / 18.06.2018, 12:43
Ultima eliminare din echipa albastră, motiv de tensiune între chefi
Strategiile individuale şi părerile contradictorii ale chefilor sporesc tensiunea din bucătăria “Chefi la cuţite”, iar luni seară, de la ora 20:00, cei trei vor lupta şi mai aprig alături de bucătarii rămaşi în arena culinară. Cu doar două battle-uri înainte de semifinală, Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu sunt mai determinaţi ca oricând să câştige, motiv pentru care competiţia dintre cei trei juraţi pare că umbreşte prietenia formată de-alungul anilor: “Cel mai important este să câştigăm. Cum şi în ce fel..nu mă interesează.”.

Ultima eliminare din echipa albastră a stârnit adevărate reacţii în platou: dacă Florin Dumitrescu şi-a dat tunica şi lavaliera jos părăsind bucătăria, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au fost contrariaţi de faptul că jurizarea lor obiectivă a fost interpretată greşit: “De ce ne acuzi tu pe noi, asta ai făcut de fapt. Ai votat omul din echipa ta, nu farfuria.”. Ciobi, bucătarul lui chef Florin, a părăsit concursul în ultima ediţie după ce farfuria sa a obţinut cel mai mic punctaj, iar diferenţa dintre notele acordate de chefi i-a făcut să creadă că fiecare a votat ţinând cont de strategia individuală. Tocmai de aceea, trioul imbatabil care fuziona perfect în etapa jurizărilor pe nevăzute, este în acest moment afectat de presiunea unei competiţii dure. Mai mult decât atât, standardul ridicat al farfuriilor din sezonul 5 demonstrează că toţi cei rămaşi în concurs au sarea şi piperul necesare unei astfel de lupte culinare.

Şi moralul ştrumfilor jedi pare să fi fost afectat de eliminarea lui Ciobi, în ciuda faptului că mentorul lor, chef Florin Dumitrescu, face tot posibilul să îşi motiveze oamenii spre câştig. Elena, ce a fost ajutată de colegii săi în ultimele secunde să termine farfuria duelului de luni seară, resimte deja lipsa unui bucătar de bază din echipa albastră: “Eu nu vreau să mă ţină nimeni în spate, pe farfuria mea vreau să ies, pe farfuria mea vreau să rămân. Aş fi făcut schimb în orice moment cu Ciobi”. La polul opus, bucătarii cu tunici galbene, ce au învins detaşat în ultima probă, par să fie mai mult decât pregătiţi să intre într-o nouă confruntare pe echipe: “Suntem foarte motivaţi. Mai ales după ce am văzut în ultimul battle că putem lucra în echipă fără stres, certuri sau probeme. Putem reuşi azi, dar şi mâine, avem tot drumul înainte. Avem în sfârşit o adevărată echipă.” , afirmă concurenţii lui chef Scărlătescu.

Luni şi marţi seară, de la ora 20:00, cei 11 bucătari rămaşi în competiţie vor reintra în bucătăria “Chefi la cuţite”, pentru ultimele două dueluri înainte de semifinala şi finala sezonului 5. Presiunea pare că se accentuează, iar dificultatea probelor le va testa concurenţilor în ediţiile ce urmează tehnica, creativitatea, dar şi abilitatea de a lucra simultan la mai multe reţete. Tocmai de aceea, pe ultima sută de metri gustul şi aspectul farfuriilor sunt două elemente cruciale pentru o şansă la câştig.