Ultima fita in materie de calendare: calendar cu penisuri!

De: Marian Andrei / 13.01.2012, 11:30
Ultima fita in materie de calendare: calendar cu penisuri!
Un fotograf italian, cunoscut pentru campaniile sale de scandal, a lansat ieri la Florenta un calendar publicitar compus din 12 fotografii ale unor penisuri.

Ineditul calendar realizat de Oliviero Toscani vine „sa completeze”candarul de anul trecut, care era axat pe pubisuri de femei.

In cursul prezentarii de la Muzeul National italian de Antropologie si Etnologie, Toscani si-a aparat noua productie. „Este pandantul celuilalt calendar. Fara acesta, celalalt nu ar servi la nimic si viceversa. Este necesar sa ne amuzam un pic si sa ne oprim sa mai rationalizam totul”, a subliniat el.

Reactiile starnite de calendar au fost diferite: Rocco Siffredi, un star porno italian prezent la eveniment, a apreciat ca „cea mai importanta este dedramatizarea” sexului.

La randul sau, criticul de arta Philippe Daverio a aratat ca „nudul feminin este tolerat, cel masculin, din nefericire, neavand acest drept. Astfel, suntem aici pentru a apara drepturile barbatului impotriva bigotismului„.

Toscani si-a construit cariera pe scandal, ilustrand campanii anterioare pentru haine ale companiei Benetton destinate unui barbat murind de SIDA (1992) sau condamnat la moarte in Statele Unite (2000). Unele dintre campaniile sale au fost interzise in Italia, inclusiv cea in care apar doi barbati sarutandu-se.