Ultima moda în lumea vedetelor: câini de designer

Apropo.ro / 08.02.2006, 16:48
Ultima moda în lumea vedetelor: câini de designer
Corcituri obținute din încrucișarea a diferite rase de câini par a fi ultimele accesorii la moda cu care se afișeaza vedetele din Marea Britanie și Statele Unite, relateaza site-ul BBC News. Tendința pare sa fi fost lansata de celebritați precum Ozzy Osbourne,

Corcituri obținute din încrucișarea a diferite rase de câini par a fi ultimele accesorii la moda cu care se afișeaza vedetele din Marea Britanie și Statele Unite, relateaza site-ul BBC News.

Tendința pare sa fi fost lansata de celebritați precum Ozzy Osbourne, Uma Thurman și Sylvester Stallone. Printre cei mai la moda câini se numara rasele „puggle”, rezultat al împerecherii dintre un pug și un beagle, „cockerpoo”, jumatate cocker, jumatate pudel, și „labradoodle”, combinația dintre un labrador și un pudel. Un „puggle” poate ajunge sa fie vândut cu peste 4.300 de euro.

Kennel Club a anunțat ca va monitoriza acest „trend”, pentru ca „un câine este ales pe viața, nu în funcție de moda”. Phil Buckley, purtatorul de cuvânt al Kennel Club, a declarat ca „puggle”-ul este deosebit de popular în Statele Unite, unde sunt întocmite liste de așteptare pentru cei care își dorec un astfel de animal de companie.

El a adaugat ca unii crescatori de câini profita de aceasta popularitate a anumitor câini și vând puii la prețuri umflate artificial.

Se știe ca actorul Sylvester Stallone deține un puggle, iar cântareața Jessica Simpson este „fericita posesoare” a unui „maltipoo”, o combinație între un bichon maltez și un pudel.

Mediafax