Ultima modă la gadgeturi: Smartphone-ul transparent

De: Marian Andrei / 13.02.2013, 18:20
Ultima modă la gadgeturi: Smartphone-ul transparent
Reprezentanții companiei taiwaneze Polytron Technologies au anunțat că lucrează în prezent la un smartphone transparent, care va fi lansat pe piață la sfârșitul acestui an.

Smartphone-urile fac parte din categoria gadgeturile care au împins la extrem dezvoltarea tehnologică. De la procesoare tot mai puternice la dimensiuni tot mai mici și pînă la ecranul OLED flexibil, orice barieră tehnologică a fost depășită și orice „vis” al proiectanților a prins viață, mai devreme sau mai târziu.

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile.

Ultimul concept apărut frizează însă imposibilul – este vorba de device-urile transparente. Iubitorii de science-fiction au, de acum, următorul target de achiziție, Polytron Technologies prezentând un prototip al telefonului viitorului.

Telefonul transparent este confecționat dintr-o sticlă specială, existând o mică zonă netransparentă unde vor fi „înghesuite” componentele vizibile: bateria, SIM-ul și cardul de memorie.

Prototipul nu are instalat niciun software, fiind destinat „atragerii” investitorilor și a dezvoltatorilor către tehnologia propusă de Polytron Technologies.