Ultima postare a lui Maradona pe Facebook

De: Andra Voiculescu / 26.11.2020, 17:35
Ultima postare a lui Maradona pe Facebook
Lumea întreagă a fost şocată de vestea morţii legendarului fotbalist argentinian, Diego Armando Maradona, în data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Supranumit şi “El Pibe de Oro”, Diego Maradona a fost considerat de mulţi ca fiind cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, împărţind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona a jucat pentru: Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) şi Newell’s Old Boys (1993-1994).

A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal F.I.F.A., incluzând Cupa Mondială din 1986. La acelaşi turneu, în meciul pentru sferturile de finală, disputat împotriva Angliei, a marcat două goluri care l-au consacrat la nivel mondial. Primul gol a fost marcat cu mâna şi numit ulterior mâna lui Dumnezeu, conform declaraţiilor fotbalistului, iar al doilea gol a fost marcat după o cursă de aproximativ 60 de metri în care a driblat şase jucători englezi, gol care a fost numit ulterior golul secolului.

Maradona a fost totodată considerat una dintre cele mai controversate figuri ale lumii sportului. A fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în 1991, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină şi în 1994 a fost trimis acasă de la turneul final al campionatului mondial de fotbal din S.U.A., după ce a folosit efedrină.

După retragerea din activitate la a 37-a aniversare, in 1997, Maradona s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate şi creşteri în greutate cauzate în principal de abuzul de cocaină.

În 2005, a suferit o operaţie chirurgicală la nivelul stomacului, menită să oprească creşterea sa în greutate. După ce a depăşit dependenţa de cocaină, Maradona a devenit gazda unui popular show de televiziune din Argentina.

Cu doua săptămâni înainte să moară Maradona a suferit o intervenţie chirurgicală pe creier, pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Diego Maradona a murit în casa sa din Tigre, în urma unui stop cardio-respirator.

Ultima sa postare pe Facebook a fost făcută la începutul lunii noiembrie, la două zile după ziua sa de naştere (30 octombrie), în care îşi anunţa fanii de lansarea în Italia, cu ocazia zilei sale de naştere, a noilor paste Maradona – N.10 Diego.

Pagina de Facebook a lui Maradona are peste 9 milioane de urmaritori.

 

Sursa foto: Unsplash