Ultimele zile de viaţă ale Andei Călugăreanu. Dezvăluiri cutremurătoare

De: Cătălina Matei / 15.11.2016, 15:01
Ultimele zile de viaţă ale Andei Călugăreanu. Dezvăluiri cutremurătoare
Anda Călugăreanu a fost una dintre cele mai iubite personalităţi din România şi totodată o femeie superbă care a stârnit pasiuni puternice. În ultimele luni ale vieţii, artista ajunsese însă o umbră a vedetei care strălucea în spectacole.

După o suferinţă cruntă în dragoste, din care abia şi-a revenit, Anda a fost măcinată, încet-ţncet, de cancer. A luptat până în ultimul moment, dorindu-şi să reziste de dragul fiicei ei, Ioana, dar boala chinuitoare a învins în final.

Ioana Tufaru isi aminteste, cu lacrimi in ochi, ce dureri a indurat mama ei inainte sa inchida ochii pentru totdeauna.

“Stiti cu totii ca mama a fost o femeie cu o vointa, o pofta de viata si o putere extraordinare. Spre sfarsitul agoniei insa nu mai suporta. Se tavalea de durere, iar eu langa ea nu ma mai puteam opri din plans. E o imagine care ma urmareste si acum. La un moment dat, a vrut sa-si curme suferinta, sa se sinucida. Si-a bagat o batista in gura, sa se sufoce, dar am reusit sa o salvam. Mai tarziu, dupa vreo zece zile, s-a stins in bratele mele. Nu mai avea vlaga. Am spus impreuna rugaciunea “Tatal nostru”, dar ea nu a mai apucat sa termine… E cea mai dureroasa amintire a vietii mele si rememorez tot ce s-a intamplat, in cele mai mici detalii, ca si cand ar fi fost ieri”, a povestit Ioana pentru wowbiz.

Actriţa şi cântăreţa Anda Călugăreanu s-a născut pe 24 octombrie 1946, la Bucureşti. A urmat cursurile IATC, la clasa actorului Mihai Mălaimare. Anda Călugăreanu a debutat în 1965 alături de formaţia ”Sincron” condusă de Cornel Fugaru, moment din care a început ascensiunea sa în muzica uşoară.

A cântat şi pe scena Festivalului de la Mamaia, alături de nume mari ale muzicii uşoare de atunci, prilej cu care a lansat câteva şlagăre. A participat la Festivalul Cerbul de Aur, ediţia a II-a (1969), unde a luat menţiune. Sunt celebre cupletele cu Anda Călugăreanu şi Toma Caragiu, precum cele din cadrul emisiunii ”Călătorie Muzicală”, difuzată la televiziune în noaptea Revelionului 1972/1973.

A fost căsătorită de două ori, prima dată cu actorul Dan Tufaru, având împreună cu acesta o fiică, Ioana. A doua căsătorie a fost cu Alexandru Medeleanu. Anda Călugăreanu a încetat din viaţă pe 15 august 1992, la vârsta de 45 de ani.

Foto Facebook