Ultimele zile din viaţa lui Robin Williams

De: Andra Voiculescu / 12.08.2020, 19:41
Ultimele zile din viaţa lui Robin Williams
Documentarul „Robin’s Wish”, care narează ultimele zile din viaţa lui Robin Williams, va fi lansat în Statele Unite pe 1 septembrie anul acesta, la şase ani de la moartea actorului american.

La 11 august 2014, Robin Williams a fost găsit spânzurat în conacul său Paradise Cay, din California, după ce cu un an în urmă, în 2013, i s-a descoperit o boală neurodegenerative – demenţă difuză cu corpi Lewy – care duce la dezechilibru mental.

„Prin acest documentar am vrut să închid un cerc şi să onorez amintirea lui Robin – a explicat regizorul Tyler Norwood într-o conferinţă de presă – Întreaga lume va putea analiza mai în profunzime caracterul inspirator şi experienţele unui om cu adevărat incredibil, care a atins inimile tuturor. Sper că vom face un bine lumii arătând calvarul prin care trecea Robin”.

Documentarul „Robin’s Wish” reconstituie ultimele zile din viaţa unuia dintre cei mai strălucitori şi iubiţi actori ai cinematografiei mondiale, prin mărturisirile şi contribuţiile actorilor, regizorilor şi medicilor care l-au frecventat în ultimul an, dar şi ale soţiei sale, Susan Schneider William, care a dezvăluit episoade dureroase petrecute în zilele de dinainte de sinucidere.

Trailerul de peste două minute al filmului începe cu un clip de arhivă care îl prezintă pe tânărul Robin Williams într-o mulţime veselă, urmat de un montaj din care reiese talentul său în diferite puncte ale carierei, de la realizare vocii lui Aladdin până la filmarea The Crazy Ones de la CBS.

„Creierul uman este, ştiţi, o glandă extraordinară de trei kilograme şi jumătate”, spune Williams pe măsură ce imaginea unei scanări cerebrale se aprinde pe ecran.

Trailerul se concentrează apoi asupra mediatizării morţii lui Williams şi a speculaţiilor care i-au înconjurat sinuciderea. Shawn Levy, regizorul filmului Night at the Museum 2, povesteşte cum el şi alţii care lucrau la film observaseră că ceva s-a schimbat cu actorul în timpul filmărilor.

Deşi mai mulţi dintre prietenii şi colegii lui Williams de la Hollywood apar în trailer, unul dintre cele mai revelatoare şi emoţionante interviuri este cel cu văduva sa, Susan Schneider Williams, care detaliază impactul personal profund al morţii lui Williams şi ce a urmat dupa aceasta.

Sursa foto: Unsplash

Vezi şi: Robin’s Wish | Official Trailer (HD)