Ultimul episod “La bloc”

Apropo.ro / 19.05.2008, 00:00
Ultimul episod “La bloc”
După 2620 de ore de filmare, 13 sezoane şi 524 de episoade, serialul “La bloc” ajunge la final! Ultimul episod al celui mai celebru şi mai longeviv sitcom din Romănia va fi difuzat duminică, 25 mai, la PRO TV.

De-a lungul celor şase ani şi jumătate de filmări, la proiectul “La bloc” au lucrat şase regizori. Adunate, cele 524 de episoade ale sitcom-ului înseamnă 270 de ore de emisie. Foarte multe celebrităţi din showbiz-ul autohton au acceptat invitaţia de a filma pentru “La bloc”: Jean Constantin, Nae Lăzărescu, Rodica Popescu Bitănescu, Marius Niculae, Anca Ţurcaşiu, Magda Catone, Eugenia Şerban, Nico, Adi de la Vîlcea, Maria Dragomiroiu şi mulţi, mulţi alţii. Fiecare sezon “La bloc“ i-a captivat pe telespec­tatorii PRO TV. În sezonul al doilea, a apărut Americanul. Un sezon mai tîrziu, a plecat Suzi, iar în cel de-al patrulea sezon, Mimi Curcă (Dana Rogoz) va fi nedespărţită de cele două noi blocatare Roxana (Tili Niculae) şi Adina (Laura Cosoi). Din sezonul cinci, în bloc a apărut Bela şi s-a născut în direct Mihăiţă, copilul Marianei Dănescu. Actriţa a aflat că este însărcinată în timp ce filma pentru serial, iar scenariştii au adaptat evoluţia personajului Lili în funcţie de sarcina Marianei Dănescu. În cel de-al nouălea sezon, numărul blocatarilor se măreşte cu încă unul: apare Jean, copilul înfiat de Nelu şi Bela. Din sezonul zece, din distribuţia serialului fac parte Ionuţ Iftimoaie, Vasile Muraru, Cosmin Seleşi, Gigi Ifrim şi Cătălin Bordea. Chiar dacă acţiunea serialului s-a modificat constant, în fiecare sezon, distribuţia serialului a rămas neschimbată pînă la ultimul episod.

Mihai Coadă – Şase ani fabuloşi
“Nu mă aşteptam să fiu acceptat într-un proiect atît de mare şi nici n-am avut încredere că voi reuşi. Dar aşa a fost să fie! Serialul mi-a oferit mai multă încredere în mine. În plus, am întîlnit în Buftea prieteni şi colegi fără de care nu mi-aş fi făcut atît de bine munca. Le mulţumesc lor, dar şi telespectatorilor pentru toţi aceşti ani fabuloşi!”.

Alina Chivulescu – “Îmi bate inima tare!” “
Este un moment de mă trec fiorii! Se termină patru ani care pentru mine au însemnat întoarcerea la meserie. Am trăit zile superbe, în care plecam cu drag de acasă să fac ceva frumos. Între timp, colegii de platou mi-au devenit cei mai buni prieteni. Sînt mîndră că am făcut parte din cel mai longeviv proiect. Îmi bate inima ceva mai tare cînd mă gîndesc că se termină, dar să sperăm că vor veni multe (alte) lucruri bune!”.

Ionuţ Iftimoaie – “La bloc” a fost o provocare
”Am avut plăcerea să lucrez cu oameni deosebiţi, pe care îi admiram şi care mi-au devenit prieteni. Din punct de vedere profesional, a fost ce-mi doream. Serialul m-a ajutat să mă obişnuiesc cu actoria, cu lumina reflectoarelor, cu scenariul, cu lucrul în echipă. În continuare, îmi doresc foarte mult să fac film. O să-mi rămînă tot timpul în minte ultimul episod filmat, cînd cu toţi eram cuprinşi de o stare de melancolie, pentru că înţelegeam că se termină o perioadă frumoasă din viaţă!”.

Mariana Dănescu – A schimbat de două ori scenariul
“Am făcut parte din echipă de la bun început şi pot să spun cu mîna pe inimă că a fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea. Mihăiţă, fiul meu, s-a născut în direct, a rostit primul “a” în faţa camerelor de filmat, iar de curînd a spus şi prima replică scrisă. După cîţiva ani, a venit şi o fetiţă ca să întregească bucuria. Aşa că am reuşit chiar şi de a schimba de două ori scenariul serialului! La ambele sarcini, scenariştii au modificat întîmplările prin care urma să treacă Lili în funcţie de stările mele”.

Vasile Muraru – Fără graniţe
a însemnat pentru mine o mare bucurie! În primul rînd, pentru că mi s-a acordat încrederea de a face acest rol. În al doilea rînd, am trăit o satisfacţie enormă cînd mi-am dat seama că producţia a depăşit graniţele ţării. În Italia, Spania sau Israel, mă strigă lumea pe stradă ca pe… Lipscani”.

Cosmin Sele şi primul sitcom în care a jucat
este cel mai de succes sitcom din Romănia şi o să treacă mult timp pînă cînd va fi depăşit! Pentru mine, a fost primul sitcom în care am jucat. Deja mi-e foarte dor de toţi cei din echipă. M-am întîlnit cu Vasile şi cu Ma­riana de curînd, la botezul bă­ie­ţelului lui Ionuţ Iftimoaie, şi am de­pănat cîteva amintiri. N-am rîs toa­tă viaţa mea cît am rîs în pe­rioa­da în care am filmat pentru acest serial!”.

Gigi Ifrim – Îi pare rău că se termină
“În primul rînd, ca actor, mi-a oferit şansa de a deveni cu adevărat cunoscut. În al doilea rînd, mi-au plăcut foarte mult distribuţia şi oamenii alături de care am lucrat. Îmi pare rău că se termină, a fost o experienţă minunată!”

Cătălin Bordea – Alături de 70 de fete
“Pentru mine, serialul a fost un vis împlinit! Cînd va fi difuzat ultimul episod la PRO TV, o să mă uit cu ochii în lacrimi. O să îmi amintesc mereu cum a început totul, cum am dat casting-ul. După ce m-au ales, nu-mi găseau parteneră. Şi am stat cu 70 de fete într-o cameră, care se băteau pentru rolul acela…”.

Oameni din spatele camerelor de filmat
Cei care au fost în echipa “La bloc” de la început pînăla sfîrşit: Marius Maftei – producător, Irina Ştefănescu – regizor secund, Carmen Maftei – coordonator producţie, Mircea Vodă – şef machiaj, Daniel Eftime – regizor emisie, Cristi Velciu – operator, Marius State – electrician, Nelu Panaitescu – electrician.

La bloc
duminică, 16.15, PRO TV