Ultimul ninja din lume este… inginer

De: Marian Andrei / 22.01.2014, 16:30
Ultimul ninja din lume este... inginer
Inginerul japonez Jinichi Kawakami, în vârstă de 63 de ani, susține că este ultimul ninja în viață de pe Pământ.

Kawakami afirmă că este cel de-al 21-lea lider al clanului Ban, „familie” care are o tradiție de 500 de ani în antrenamente pentru practicarea spionajului și asasinatelor.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Inginerul afirmă că este perfect antrenat pentru a face tot ceea ce neinițiații văd în filme (dispariții în nori de fum, aruncarea de ace otrăvite la distanțe apreciabile, retezarea carotidei unui „dușman” cu ajutorul „stelei morții” – shuriken), dar și multe alte lucruri care nici măcar nu pot fi bănuite.

Cu toate acestea, Kawakami a decis însă sa nu împărtășească nimănui învățăturile sale, de a nu instrui pe nimeni în secretele mortale ale clanului său, ceea ce înseamnă că va lua cu el atunci când va muri.

Explicația lui Kawakami este că în aceste timpuri moderne nu a avut ocazia de a practica tehnicile transmise de înaintașii săi sau de a-și testa „puterea” pe oameni.

După cum spune „ultimul ninja”, nimic din copilăria sa, atunci când la șase ani a început să învețe artele marțiale sub atenta îndrumare a maestrului Masazo Ishida, nu prevestea cariera tehnică pe care avea să o îmbrățișeze la maturitate.

Acum, Kawakami își petrece majoritatea timpului având grijă de propriul său muzeu, Iga-ryu Ninja Museum, situat la aproximativ 350 de kilometri de Tokyo.