Umilinta totala

Apropo.ro / 06.12.2001, 10:28
Umilinta totala
Romania a pierdut aseara al doilea meci la CM din Italia, 27-28 cu Angola, suferind umilinta suprema de pana acum in istoria participarilor la Mondiale Dezamagitor! Catastrofal! Asa s-ar putea caracteriza cel mai bine partida a doua jucata de "nationala" României la Campionatul Mondial


Romania a pierdut aseara al doilea meci la CM din Italia, 27-28 cu Angola, suferind umilinta suprema de pana acum in istoria participarilor la Mondiale

Dezamagitor! Catastrofal! Asa s-ar putea caracteriza cel mai bine partida a doua jucata de „nationala” României la Campionatul Mondial din Italia, împotriva Angolei. Semifinalista la ultima editie a CM din Olanda si a CE din România, echipa noastra a reusit contraperformanta de a pierde în fata Angolei, echipa care se poate mîndri doar cu un loc 15 la ultimul Mondial.

În plus, la Olimpiada din 2000, de la Sydney, Hutupan si compania au învins cu 35-25 aceeasi reprezentativa africana. Cu o zi înainte de victoria în fata româncelor, jucatoarele numite Bengue, Mufuca sau Kiala le dadusera mari batai de cap unguroaicelor, campioanele europene cîstigînd printr-un gol izbutit în ultimele secunde. Era un semnal de alarma, dar pentru cine?

Ieri, în minutul 17, Angola avea deja 5 goluri avans: 9-4. Ce reprezinta o asemenea diferenta în handbal cînd mai sînt 43 de minute de joc? Nimic, mai ales daca diferenta de valoare dintre echipe este mare! Dar asta numai în conditiile în care handbalul se joaca 7 la 7.

Or, echipa noastra nu a contat ieri decît pe trei jucatoare: Gogîrla, Chiriev si Luca. În rest, zero! Portarii nu au existat, Amariei a facut, probabil, cel mai prost joc al sau din întreaga cariera, Dobrin, Varzaru si Nicolescu nu s-au vazut pe teren, iar Stoica s-a facut remarcata doar prin ratarile exasperante din final.

Dupa 15-12 la pauza, jocul echipei noastre din debutul reprizei secunde parea a prinde oarecum contur. Iluzia a pîlpîit pîna la sfîrsit, însa degeaba. În 60 de minute, doar de doua ori a reusit România sa fie egala Angolei: la 20 în minutul 44 si la 21, doua minute mai tîrziu. Am revenit de la 28-25 cînd mai erau 3 minute de joc, dar, desi la 28-27 am avut la dispozitie 35 de secunde pentru a egala, nu am fost în stare.

Bulgarul Denev, tehnicianul Angolei, a gîndit jocul mai bine decît toti cei patru antrenori de pe banca noastra: „principalul” Dumitru Musi, „secundul” Ioan Gherhard, consilierul tehnic Constantin Popescu si antrenorul federal Remus Draganescu. Au marcat pentru echipa noastra: Gogîrla 8 goluri, Chiriev 7, Luca 5, Amariei 3, Gîsca 3 si Stoica 1.

România va întîlni astazi de la ora 17:30 Suedia, iar sîmbata si duminica Congo, respectiv Ungaria. Pentru calificarea în „optimi”, echipa noastra trebuie sa învinga cel putin doua dintre competitoare, asta si pentru a nu înregistra cea mai proasta clasare din istorie. Pentru ca înfrîngerea în fata Angolei ramîne oricum o rusine greu de egalat!

„E jenant s-o spun, dar s-a tinut cont de firma si nu de forma unor jucatoare. Exista vedete care nu sînt suficient pregatite, însa vor sa faca ce vor ele pe teren”
Constantin Popescu, consilier tehnic

„O sa ramînem în istorie cu înfrîngerea asta! Ar fi penibil sa nu ne calificam în optimi si cred ca doar o rabufnire de patriotism ne mai poate salva”
Cristina Varzaru
Sursa:www.prosport.ro