Un acționar al clubului de fotbal Arsenal a urcat în fruntea topului bogaților din Marea Britanie

De: Marian Andrei / 21.04.2013, 16:07
Un acționar al clubului de fotbal Arsenal a urcat în fruntea topului bogaților din Marea Britanie
Topul bogaților din Marea Britanie, realizat de publicația Sunday Times, conține o schimbare importantă, poziția întâi, ocupată pentru opt ani consecutiv de magnatul oțelului de origine indiană Lakshmi Mittal, a fost preluată de un miliardar de origine rusă.

Miliardarul rus Alișer Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest și acționar important al clubului de fotbal Arsenal, a urcat în fruntea unui top al bogaților din Marea Britanie realizat de publicația Sunday Times, cu o avere estimată la 13,3 miliarde de lire sterline (20,3 miliarde dolari).

Usmanov, în vârstă de 59 de ani, l-a detronat pe magnatul oțelului de origine indiană Lakshmi Mittal, care s-a menținut timp de opt ani în fruntea clasamentului. În acest an, Mittal a coborât pe poziția a patra, cu o avere de 10 miliarde de lire sterline (15,2 miliarde dolari), relatează RIA Novosti.

Magnatul media de origine rusă Len Blavatnik ocupă locul al doilea, după ce și-a triplat averea de la 3,4 miliarde de lire anul trecut la 11 miliarde de lire (16,8 miliarde dolari).

Locul al treilea este deținut de doi frați născuți în Pakistan, Sri și Gopi Hinduja, care operează conglomeratul Hinduja Group. Averea lor a crescut cu două miliarde de lire față de anul trecut, la 10,6 miliarde de lire (16,1 miliarde dolari).

Un alt magnat rus, patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a coborât de pe locul al treilea pe al cincilea, averea sa scăzând la 9,3 miliarde de lire (14,2 miliarde de dolari).

Cea mai bogată persoană născută în Marea Britanie inclusă pe această listă este ducele de Westminster, Gerald Grosvenor, aflat pe poziția a opta, cu 7,8 miliarde de dolari (11,9 miliarde dolari), el deținând proprietăți în întreaga lume.