Un adolescent a ajuns la spital după ce a văzut filmul „Prometheus”

De: Gabriela Voicu / 11.06.2012, 16:30
Un adolescent a ajuns la spital după ce a văzut filmul
Un băiat, în vârstă de 15 ani, din Australia a făcut o criză în timp ce viziona câteva scene dure din pelicula "Prometheus".

Pelicula regizată de Ridley Scott a fost inițial interzisă minorilor sub 15 ani, în Australia, dacă aceștia nu erau însoțiți de un adult, însă ulterior a fost lansat un avertisment simplu, care nu mai impune ca adolescenții să vizioneze filmul însotiți.

Băiatul de 15 ani a fost transportat la spitalul Cooma District Hospital, în stare stabilă.

„Prometheus” (trailer)

Căderile nervoase corelate cu scene violente din filme nu sunt o premieră în Australia. Regizorul Joseph Sims a declarat pentru Australia’s News Network că astfel de reacții au avut loc și în 1994, la lansarea peliculei „Pulp Fiction”.

Nu se știe, totuși, cu exactitate ce a provocat criza băiatului care a vizionat „Prometheus”, iar reprezentanții studiourilor Fox nu au comentat, încă, pe marginea acestui incident.

„Prometheus”, considerat unul dintre cele mai bune filme S.F. din ultimii ani, a ajuns și în cinematografele românești. Pelicula lui Ridley Scott, care abundă în efecte speciale, își poartă spectatorii într-un univers fascinant, cu personaje engimatice, în care răspunsurile și întrebările nu sunt o certitudine.