Un album semnat de membrii trupei The Beatles, vândut la licitație pentru o sumă-record

De: Gabriela Voicu / 01.04.2013, 15:30
Un album semnat de membrii trupei The Beatles, vândut la licitație pentru o sumă-record
O copie rară a albumului "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" cu autografele membrilor trupei The Beatles a fost vândută la o licitație din SUA.

O copie rară a albumului „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, semnată de cei patru membri ai trupei The Beatles a fost vândută pentru 290.500 de dolari la o licitație organizată sâmbătă în SUA.

Copia albumului a fost cumpărată de un colecționar din Midwest, iar licitația a fost organizată de casa Heritage Auctions. Reprezentanții acesteia estimaseră inițial că albumul se va vinde pentru aproximativ 30.000 de dolari.

Copia a fost semnată de cei patru muzicieni din trupa The Beatles cu puțin timp înainte ca albumul să fie lansat oficial pe piață, în iunie 1967.

Precedentul record de preț pentru o copie a unui album lansat de formația britanică era deținut de o copie a albumului „Meet the Beatles”, care a fost vândută în trecut pentru 15.000 de dolari.

Paul McCartney, John Lennon, George Harrison și Ringo Starr au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase și de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.