Un alt fost angajat a depus marturie împotriva lui Jackson

Apropo.ro / 27.04.2005, 16:30
Un alt fost angajat a depus marturie împotriva lui Jackson
Un fost paznic de la Neverland a adus, luni, noi elemente împotriva lui Michael Jackson, în așteptarea marturiei fostei soții a acestuia, Debbie Rowe, care ar trebui sa apara în fața tribunalului înainte de sfîrșitul acestei saptamîni, transmite AFP.


Un fost paznic de la Neverland a adus, luni, noi elemente împotriva lui Michael Jackson, în așteptarea marturiei fostei soții a acestuia, Debbie Rowe, care ar trebui sa apara în fața tribunalului înainte de sfîrșitul acestei saptamîni, transmite AFP.

Jurații l-au audiat pe Kassim Abdool, fost paznic la proprietatea lui Jackson, a carui marturie a întarit-o pe cea a unui fost coleg al sau, Ralph Chacon, care a afirmat ca l-a surprins pe cîntareț în timpul unui act de sex oral cu un baiețel de 13 ani, în 1993.

Kassim Abdool nu a asistat la o asemenea scena, dar a spus ca a vazut, în aceeași zi, doua costume de baie în apropierea cazii. „Pe jos era ud și erau doua slipuri, unul lînga celalalt”, a spus el. Apoi l-a vazut pe Jackson ducîndu-l pe baiat în spate, ambii fiind înfașurați cu prosoape.

Baiețelul în cauza, care a refuzat sa depuna marturie în procesul lui Jackson, a fost la originea acuzațiilor de agresiune sexuala aduse cîntarețului în 1993. Familia lui a abandonat însa plîngerea în urma unui acord între parți în valoare de peste 20 de milioane de dolari.

Kassim Abdool, fost polițist la Trinidad, a mai afirmat ca a fost amenințat cu moartea dupa ce a depus marturie împotriva lui Jackson în 1993. „M-au amenințat ca ma omoara, pe mine și pe familia mea”, a afirmat barbatul cu barba carunta, ștergîndu-și ochii cu batista.

Avocatul lui Jackson, Tom Mesereau, l-a acuzat fara prea mare succes ca a cîștigat o suma de bani în urma marturiei împotriva lui Jackson, ca și ceilalți angajați care au acceptat sa faca acest lucru. Mesereau i-a amintit de asemenea martorului ca în 1994 a semnat o declarație în care afirma ca își lasa copiii de 9 și 13 ani în compania cîntarețului, fara nici o grija.

Judecatorul Rodney Melville, care prezideaza procesul de opt saptamîni, a acceptat ca Debbie Rowe sa fie chemata sa depuna marturie.

Acuzarea dorește sa o interogheze pe femeie în legatura cu o caseta turnata la începutul anului 2003, în care spunea lucruri bune despre cîntareț și afirma ca a fost de acord ca el sa aiba custodia totala a copiilor.

Fosta infirmiera l-a cunoscut pe cîntareț pe cînd lucra la cabinetul chirurgului plastic al acestuia. S-au casatorit în 1996 și au avut doi copii în 1997 și 1988, Prince Michael Jr. și Paris.

Rowe și Jackson au divorțat în 1999, custodia copiilor fiindu-i cedata cîntarețului. Din februarie 2004, dupa arestarea lui Jackson pentru agresiuni sexuale asupra unui minor, Debbie Rowe încearca sa recupereze custodia copiilor.

Procurorul Tom Sneddon estimeaza ca saptamîna aceasta își va încheia prezentarea dosarului împotriva cîntarețului. Prin fața juraților se vor perinda apoi martorii apararii, printre care s-ar putea numara actrița Elizabeth Taylor și cîntareața Diana Ross.

Pe de alta parte, Sneddon a anunțat, fara nici o alta explicație ca un alt fost angajat al lui Jackson, Chris Carter, aflat în prezent în închisoare la Las Vegas pentru furt armat, nu va depune marturie, dupa ce anterior anunțase contrariul.

Potrivit juristului Andrew Cohen, procurorul și-a dat seama probabil ca martorul ar fi fost „mai degraba o problema decît un atu”.

Mediafax

Tags: