Un american a dat în judecată Walmart pentru moartea soției sale

De: Gabriela Voicu / 30.08.2013, 14:30
Un american a dat în judecată Walmart pentru moartea soției sale
William Freis, un american din Nebraska, a dat în judecată retailerul Walmart pe motiv că pungile prea mari pentru cumpărături ale acestora i-au ucis soția.

William Freis, un american din Plattsmouth, Nebraska, a dat în judecată retailerul Walmart pe motiv că pungile prea mari pentru cumpărături ale acestora i-au ucis soția.

Freis spune că după ce soția sa, Lynette, a făcut shopping la centrul comerical Walmart din Bellevue, în aprilie 2010, una dintre pungile cu produse s-a rupt când ea se îndrepta spre mașina personală.

Punga din plastic conținea conserve La Choy și un pachet cu orez, iar una dintre conserve a căzut pe piciorul drept al femeii și i-a rupt degetul mare, cauzându-i totodată o rană adâncă. În cele din urmă rana s-a infectat și, deși femeia a fost internată și a urmat un tratament cu antibiotice, infecția i-a fost fatală, potrivit declarațiilor lui Gage Cobb, avocatul americanului. Ea a murit pe 22 martie 2011. 

Inițial, William Freis a dat în judecată Wal-Mart Stores, Inc., precum și distribuitorul pungilor lor de plastic, Bunzl Distribution, și pe producătorul acestora, Hilex Poly Co.

Săptămâna trecută, cazul a fost transferat la tribunalul din Omaha. Rretailerul Walmart este acuzat de neglijență, deoarece nu și-ar fi instruit angajații în privința umplerii în exces a pungilor pentru cumpărături.

De asemenea, americanul spune că soția sa, Lynette Freis, a primit o pungă defectă și a cerut despăgubiri în valoare de 656,000 $, care acoperă cheltuielile pentru spitalizarea și tratamentele femeii, plus o sumă nespecificată pentru a acoperi suferința pricinuită, cheltuielile cu înmormântarea, dar și pierderea consorțiului lui William Freis. 

Heidi Guttau-Fox, avocatul retailerului Walmart, a făcut presiuni pentru ca acest caz să ajungă la curtea constituțională federală.